Potrebno:
- 1 dl ulja,
- 1 kg svinjetine od buta,
- 2 glavice (250 g) crnog luka,
- kašičica suvog začina;
- 1 šargarepa,
- 3 dl svetlog piva,
- 2 dl vode,
- pola kašičice kima,
- kesica (50 g) začina za gulaš,
- kašika slatke aleve paprike,
- kašićica ljute aleve paprike;
- 600 g očišćenog krompira,
- 2,5 dl vrele vode;
- 50 kašika vinskog sirćeta;
Prilog: kuvana testenina.
U šerpi zagrejati ulje i desetak minuta propržiti meso isečeno na kocke. Dodati sitno seckan crni luk i suvi začin, šerpu poklopiti i uz povremeno dodavanje po malo vode dinstati pola sata. Zatim dodati očišćenu šargarepu isečenu na kockice i mešavinu piva, vode, kima, začina za gulaš i obe aleve paprike, pa dobro promešati.
Kad sadržaj ponovo provri, poklopiti šerpu i uz povremeno mešanje dinstati na umerenoj vatri 45 minuta. Zatim dodati krompir isečen na kocke i vrelu vodu, promešati i dinstati još oko pola sata. Na kraju gulaš po potrebi dosoliti, dodati vinsko sirće i prokrčkati još 2-3 minuta. Služiti uz kuvanu testeninu.