Potrebno: 1 kg sirovih svinjskih rebara, so, mleveni biber, kašičica belog luka u prahu, pola kašičice nastruganog muskatnog oraščeta, 1 list lorbera; 2 kašike ulja, 2,5 dl svetlog piva.
Svinjska rebra oprati, skloniti suvišnu masnoću, posušiti ih i narezati na trake širine oko 10 santimetara. Pomešati u činiji so, mleveni biber, beli luk u prahu, nastrugan muskatni orah i usitnjen lorber pa sve dobro izmešati. Pripremljenom smesom sa obe strane posuti svinjska rebra i ostaviti oko pola sata da odstoje na sobnoj temperaturi.
Pripremiti roštilj. Žar dobro zagrejati i rebra naglo zapeći sa obe strane. Zatim podići rešetku i nastaviti pečenje na tišoj vatri.
Posle petnaestak minuta, kad rebra sa obe strane lepo porumene, prebaciti ih u zagrejanu šerpu u koju je sipano ulje. Dodati pivo, čija će se pena pomešati sa sokom od pečenja i začinima, sačekati da provri, skloniti sa vatre i služiti.