KONAČNO – STRIP POSVEĆEN ISTORIJI PIVA!

istorija piva strip

Kada bi pivo koje sada držiš u ruci moglo da govori, imalo bi toliko neverovatnih anegdota da ti ispriča iz svoje 12000 duge istorije. Kada bi moglo i da crta, verovatno bi napravilo ovaj fantastičan autobiografski strip pod imenom “The Comic Book Story of Beer”.

U pitanju je strip koji je napisao Mike Smith (čovek koji se pivarstvom bavi već 30 godina) kako bi na što zabavniji način prikazao poreklo piva, koje postoji koliko i sama civilizacija.

Ovo piće je veoma isprepletano sa istorijom čovečanstva, pa kroz 180 strana možemo da pratimo prve eksperimente sa pivom, njegovu ulogu u Antičkom Rimu, kako se provelo u Mračnom dobu, kako u svetskim ratovima i kako je doguralo do današnjeg kraft pokreta.

Pored istorije, strip nas je naučio i osnove najpopularnijih stilova piva kao i najznačajnije face i pivare za koje bi svako od nas trebalo da zna. “The Comic Book Story of Beer” možete da naručite preko Amazona po ceni od 1350 dinara (ukupno 2250 dinara sa poštarinom do Srbije) ili ga potpuno legalno (namig!) potražite po bespućima interneta…