8 PIVA RAĐENIH PO VIDEO IGRAMA

Pređite osam nivoa i pobedite glavnog bossa ispijajući ovih osam piva inspirisanih pikselima i džojsticima…

1. Mortal Kombat X, Sound Brewery

Mark Hood je 25 godina radio u industriji video igara, pre nego što je otvorio sopstvenu pivaru u blizini Vašingtona i napravio tri piva posvećena trojici omiljenih likova kojima se najčešće pesniče vlasnici pivare Sound. Pivo će se prodavati samo u Americi i to u flašama od 650 ml, a u ponudi su tri stila: Sub-Zero Imperial IPA, Raiden Imperial Saison i Scorpion Imperial Stout.

2. Call of Duty: Black Hops III, Black Hops Brewing

Zajedno sa izlaskom prošlogodišnje igre Call of Duty: Black Ops III, Australijanci su imali tu sreću da probaju i veoma zanimljivo pivo koje je potpuno crne boje iako je u pitanju lagani osvežavajući Pale Ale. Iako ga verovatno nikada nećemo ni probati, samo ćemo napomenuti da je cena jednog six-pack pakovanja oko 2000 dinara (25 australijskih dolara).

3. Fallout 4, Carlsberg

Možda se sećate da smo pred izlazak četvrtog nastavka jedne od naših omiljenih igara pisali o istoimenom pivu koje je napravljeno pod okriljem Carlsberg pivare. Iako sam kvalitet piva nije ni blizu dostigao kvalitet igre, morali smo preko Amazona da naručimo svoj primerak. Za policu, kad već nije za ispijanje…

4. 8-Bit, Tallgrass

8-bit pivo posvećeno je starim osmobitnim video igrama koje “nisu bile savršene ali su itekako znale da nam raspale maštu”. Ovaj cvetni američki Pale Ale sadrži četiri vrste hmelja i dolazi samo u limenkama. Posebno nam je zabavna njihova “video igra” napravljenja od kolaž papira, a koju možete da pogledate ispod…

5. Mega Milk, Arcade

Kada ti se pivara zove Arcade, naravno da ćeš u svojoj ponudi imati nekoliko piva inspirisanih video igrama. Mi smo ovde izdvojili ovseni staut zaslađen laktozom koji nosi divne orašaste ukuse. Pored ovog lažnog Mega-Mana, potražite i pivo Final Level sa veoooma bizarnim brkom Mariom.

6. Konkey Dong, Hoof Hearted

Hoof Hearted (tako je, zvuči kao “who farted” kada se izgovori) je jedna vrlo… pa, kretenska pivara iz Amerike sa najružnijim/najsmešnijim crtežima na etiketama svog piva. Konkey Dong je imperial IPA sa ukusima citrusa, manga i dinje, za koje tvrde da je ležalo u Donkey Kongovim buradima.

7. Galactic Imperial Red, Hopworks

Mali gutljaj za čoveka ali veliki za čovečanstvo. Zamislite svoj jezik kao planetu na koju svemirski brod u vidu flaše ovog piva ispalje rakete crvenog ale piva snage 8,5%. Laserski zraci grejpfruta i borovine će eksplodirati, nakon čega će na bojnom polju ostati samo slatkoća…

8. Pan Galactic Gargle Blaster, Short’s

Pivo koje u isto vreme daje omaž Autostoperskom vodiču kroz galaksiju, ali i staroj igri sa automata pod imenom Galaga. Rezultat je belgijski IPA čijih se preko 10 procenta alkohola morate čuvati jer ih dobro krije slatkoća slada i gorčina australijskog Galaxy hmelja.