Das ist novosadski Oktoberfest

Oktoberfest novi sad

Nedavno smo najavili prvi internacionalni festival pivaVrteška, misleći da je to verovatno poslednji veliki pivski festival koji će se održati ove godine. Ali da naša sreća bude veća, istog vikenda kada Beograd bude bio domaćin ovog festivala, u Novom Sadu će se održavati – Oktoberfest!

Naravno da će događaj pratiti klasična nemačka hrana (kobasice, perece…) i naravno da će se održavati i muzički program (Orthodox Celts, Zvonko Bogdan, Gift, Ničim izazvan…), ali bismo mi odmah prešli na zvezde večeri – izbor piva!

Pored tri najveće industrijske pivare u Srbiji, HeinekenaCarlsberga i Apatinske pivare, u hali Master centra će nas 28. i 29. oktobra čekati i imena sa kojima i nemamo baš svakodnevnog kontakta. Tu pre svega mislimo na češka Lobkowicz (svetli lager, pšenično, tamno i APA), kao i na nemačka Eichbaum piva (Pilsner, Extra Stout, Schwarzbier, HefeWeizen). Od “naše” ekipe očekujte lokalce RazBeerbrigu i Zbir, kao i pivare The Black Turtle, Sindikat, KumBrauhaus BraubruderKrugher&Brent i Georg W. Na festivalu će se točiti i Nektar piva, naši nemački miljenici Schneider Weisse, zatim PaulanerPilsner Urquell, Kozel i praška Malastrana.

Dnevna ulaznica će koštati 200 dinara (300 dinara dvodnevna), a postoji mogućnost i rezervacije stolova. O propratnim aktivnostima kao što je brzo ispijanje piva, nagradne igre, kupovina brendiranih džidža-bidža i ostalih distrakcija od piva, posetite sajt organizatora festivala.