Zaječarsko Crno – novo domaće tamno pivo

Iako nemamo naviku da prenosimo vesti iz oblasti industrijskog pivarstva, moramo priznati da nas zaista zanima ukus novog piva koje se upravo pojavilo na našem tržištu – Zaječarsko Crno!

Dok su pre desetak godina frižideri u prodavnicama bili ispunjeni tamnim lager pivima domaćih pivara (MBWeifertZoffmann…), danas se izbor sveo na dva slova – Nikšićko tamno i tamni Lav. Jedno od ta dva je upitno “domaće”, a drugo ćete jedva uopšte uspeti da pronađete i popijete.

Ovde na scenu stupa kompanija Heineken Srbija koja je predstavila novo industrijsko tamno lager pivo, Zaječarsko Crno.

Zaječarsko Crno namenjeno je svim istinskim ljubiteljima crnog piva koji žele trenutke uživanja u jedinstvenom ukusu da podele sa svojim prijateljima”, kaže Jasmina Trijić, brend menadžer u kompaniji HEINEKEN Srbija. „Četiri vrste slada, i tradicija pivarstva duga preko 120 godina, u čaši Zaječarskog Crnog pretvaraju se u savršeni ukus koji pleni“.

Kako je navedeno, ukus i aroma Zaječarskog Crnog su postignuti kombinacijom četiri vrste slada: svetlog, specijalnog, karamelnog i crnog (prženog). Pivara preporučuje i da se ovo pivo poslužuje u čaši šireg dna koja se blago sužava ka vrhu, tj. u takozvanu “tulip čašu”. Pored prilike da se bolje oseti aroma, takav oblik čaše omogućava i postojanost pene.

Zaječarsko Crno će biti dostupno širom Srbije u povratnoj boci od 0,5 litara, nepovaratnoj boci od 0,33 litara, limenci od 0,5 litara i kao točeno.

 

RODA PABOVI ŠIROM SRBIJE

Ako želite da Zaječarsko Crno po prvi put probate u odgovarajućoj atmosferu, sigurno će vam biti zanimljivi Roda pabovi sa enterijerom i rok koncertima koji će učiniti da se bar na trenutak osetite kao da ste u Irskoj ili Engleskoj.

Ovi pabovi će moći da se posete u Roda objektima u Novom Sadu, Novom Beogradu, Nišu, Kragujevcu, Požarevcu, Pančevu i Roda Cash&Carry prodavnici u Beogradu, a svirke očekujte u subotu 30. januara i 6. februara, u periodu od 18 do 20 časova.

Mi još uvek nismo uspeli da se dokopamo ovog piva, a ukoliko ga je neko od vas probao, neka nam u komentarima napiše svoje utiske.