Recepti sa pivom
0

PIVO I KOBAJA!

PIVO I KOBAJA!

Potrebno: glavica crnog luka, 2 kg viršli ili roštiljskih kobasica, 7,5 dl svetlog piva, 2,5 dl vode, 2 kašike ulja;

Prilog: senf

Dno šerpe prekriti kolutovima crnog luka, dodati viršle ili kobasice izbodene viljuškom na po nekoliko mesta, preliti ih pivom i vodom i, kad provri, kuvati 4-5 minuta. Zatim ih ocediti, premazati uljem pa na zagrejanim i pouljenim rešetkama roštilja, uz povremeno okretanje, peći desetak minuta. Zatim ih prohladiti 2-3 minuta i služiti uz senf.

Recept je preuzet iz knjige „Jela sa pivom“ Mirka J. Janjića, izdavačke kuće “Male majstorije”
Podeli:

Autor teksta: Svet Piva

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Uživaš u pivu i našem sajtu?

Molim te podeli to sa prijateljima :)