Recepti sa pivom
0

SVINJSKA REBRA U PIVU

SVINJSKA REBRA U PIVU

Potrebno: 1 kg sirovih svinjskih rebara, so, mleveni biber, kašičica belog luka u prahu, pola kašičice nastruganog muskatnog oraščeta, 1 list lorbera; 2 kašike ulja, 2,5 dl svetlog piva.

Svinjska rebra oprati, skloniti suvišnu masnoću, posušiti ih i narezati na trake širine oko 10 santimetara. Pomešati u činiji so, mleveni biber, beli luk u prahu, nastrugan muskatni orah i usitnjen lorber pa sve dobro izmešati. Pripremljenom smesom sa obe strane posuti svinjska rebra i ostaviti oko pola sata da odstoje na sobnoj temperaturi.

Pripremiti roštilj. Žar dobro zagrejati i rebra naglo zapeći sa obe strane. Zatim podići rešetku i nastaviti pečenje na tišoj vatri. Posle petnaestak minuta, kad rebra sa obe strane lepo porumene, prebaciti ih u zagrejanu šerpu u koju je sipano ulje. Dodati pivo, čija će se pena pomešati sa sokom od pečenja i začinima, sačekati da provri, skloniti sa vatre i služiti.

Recept je preuzet iz knjige „Jela sa pivom“ Mirka J. Janjića, izdavačke kuće “Male majstorije”
Podeli:

Autor teksta: Svet Piva

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Uživaš u pivu i našem sajtu?

Molim te podeli to sa prijateljima :)