Regionalne vesti
0

Stigla nam je jedna od najboljih mađarskih pivara – Monyo Brewing!

Monyo2

Ukoliko ste čitali o našim pivskim ekskurzijama u Mađarskoj ili ste pratili dobitnike RateBeer nagrada po zemljama, sigurno ste primetili da se nekoliko puta provuklo ime jedne od najboljih mađarskih kraft pivara – Monyo Brewing.

Ovu pivaru osnovali su 2014. godine Pein Ádám, Németh Antal i Elek Zoltán nakon što im je dojadilo da u svom pabu ne mogu da služe lokalno mađarsko kraft pivo jer bi svaki put dobijali piva koja nisu imala ujednačen ukus i kvalitet. Izlaz iz ovog problema, sa kojim se susrela svaka mlada zanatska pivska scena, za njih je bio osnivanje sopstvene pivare i pravljenje piva na što profesionalniji način, sa najvišim higijenskim standardima i uz pomoć najmodernije tehnološke opreme. Već godinu dana nakon osnivanja RateBeer im je udelio nagradu za najbolju novu pivaru u Mađarskoj, a danas je CV pivare ispunjen sa preko 20 piva najrazličitijih stilova.

Monyo3

MonyoMonyo Brewing (uz pomoć uvoznika Arting MBA) stiže sa svoja tri piva koja se od samog početka pivare nalaze u okviru njihove “prve postave”. U pitanju su Flying Rabbit (American IPA, 6.5%), American Beauty (American Pale Ale, 5.6%) i junački Belgian Trip (Abbey Tripel, 10%).

Ova piva ćete moći da pronađete u poznatim pivskim mestima, a za početak počnite da ih tražite u sledećim lokalima: Beerville, Tehnolog’s dogsPivologija, Pivski zabavnik, Pivopija, Drunk Chiwawa, Miners pub, Mrs&Mood

Podeli:

Autor teksta: Svet Piva

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Uživaš u pivu i našem sajtu?

Molim te podeli to sa prijateljima :)