Regionalne vesti
0

Rođen u Srbiju a srce u Dansku

Mikkeller Vista

U CV-ju srpskog pivarstva 2014. godina će verovatno zauzeti najznačnije mesto, a verovatno najzanimljivija stavka predstavljaće upravo Mikkeller pivo sa slike. Naime, Vista je čedo rođeno iz saradnje prve srpske craft pivare Kabinet i jednog od najvećih imena svetske pivarske craft scene, danske pivare Mikkeller. Iako se za sedište Mikkellera uzima Kopenhagen, u pitanju je takozvana “gipsy” pivara koja ne poseduje sopstvene pogone proizvodnje (iako bi ovo uskoro trebalo da se promeni), nego svoja fantastična piva proizvodi u saradnji sa drugim pivarama. Kabinet pivara je imala tu čast da na obroncima Kosmaja proizvede prvo Mikkeller pivo na našem tržištu, a odmah zatim i drugo, pa i treće.

10432152_318986564965620_8748607115230103373_n

Mikkeller Vista IPA i Vista #2: U pitanju je IPA stil piva sa divnim citrusnim aromama, 6,8% alkohola i sjajnoj etiketi sa prepoznatljivim Mikkeller stilom crteža. Posle prvog Vista IPA piva ubrzo se pojavila i Vista #2. Sitne zamerke ćemo ovoga puta ostaviti po strani i svakome preporučiti da proba verovatno najbolje proizvedeno u Srbiji, po ceni koja se za flašu od 0,33 l kreće od 275 dinara naviše.

Mikkeller Vista Milk Stout: Druga po redu proizvedeno pivo u saradnji Kabineta i mikkellera je Milk Stout sa aromom mleka, kafe i čokolade ima 5,8% alkohola i gorčinu od 50 IBU.

Podeli:

Autor teksta: Svet Piva

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Uživaš u pivu i našem sajtu?

Molim te podeli to sa prijateljima :)