Vesti
0

Prva pivska kartaška igra – Hip Hops!

HipHops1

Ok, do sada ste ispucali sve naše kafanske trikove i za šankom je opet neprijatna tišina. Vreme je da u kafani počnete da igrate novu kartašku igru gde naša omiljena piva imaju glavnu ulogu.

Hip Hops – Brews Of The World je kartična igra koja je svoj život započela zahvaljujući Kickstarter projektu gde je svako ko je potpomogao projekat mogao da glasa i za svoje omiljeno pivo koje bi na kartama trebalo da se nađe. Posle brzog ispunjenja budžeta od preko 10.000 dolara i glasanja pivopija iz 28 zemalja za preko 1000 piva, konačno su izabrana najpopularnija piva i igra je mogla da se štampa.

Foto: Zmajska pivara

Foto: Zmajska pivovara

U svakom špilu se nalazi 44 piva iz isto toliko svetskih pivara, a svoje mesto su našle čak i sjajne hrvatske kraft pivare – Zmajska (sa pivom Pale Ale), Nova runda (APA) i Varionica (Pale Ale). Između ostalih, na kartama se pojavljuju i stari znalci srpskih pivopija – Brewdog Punk IPA, Orval, Mikkeller Beer Geek Brunch Weasel, Thornbridge Jaipur, De Molen Hel & Verdoemenis, Founders, Union Summer, Schneider Weisse Unser Aventinus

Pravila igre su prilično jednostavna – potrebno je pobediti kartu, tj. pivo protivnika kartom čije pivo ima više alkohola, gorčine ili manjom godinom proizvodnje. Igra je pravljena za 2 do 6 igrača, a svaka partija traje 15-25 minuta. Cena jednog špila Hip Hops karata je 13 evra, a ukoliko pri kupovini ukucate kod “MAR2016“, poštarina do Srbije biće potpuno besplatna.

Podeli:

Autor teksta: Svet Piva

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Uživaš u pivu i našem sajtu?

Molim te podeli to sa prijateljima :)