Vesti
0

Počeo je prvi festival piva u Severnoj Koreji

Pivski festival u Severnoj Koreji
Pivski festival u Severnoj Koreji Dobro, možda Belgrade Beer Fest koji danas počinje predstavlja najposećeniji pivski festival u jugoistočnoj Evropi, ali… Severna Koreja upravo održava prvi pivski festival u svojoj istoriji. U organizaciji vlasti i jedine partije, naravno.

Oko 800 posetilaca došlo je u Pjongjang na svečano otvaranje festivala koji je počeo pre dva dana i trajaće još tri nedelje kako bi se promovisalo lokalno pivo pod imenom Taedonggang. Ovo pivo nosi ime reke na kojoj se fešta i odigrava, a na festivalu se u ponudi nalazi sedam različitih piva iz Taedonggang pivare. Sam ulaz se plaća nešto više od jednog evra, cena samog piva je veoma jeftina (prva dva sata se točilo potpuno besplatno) a navodno je i sjajnog ukusa. Ako je verovati posetiocima koji su pored ovoga u životu probali još samo jedno državno pivo…

Pivski festival u Severnoj Koreji Pitate se kako zemlja sa veoma malo međunarodne razmene robe može da proizvodi kvalitetno pivo? Pa, ispostavilo se da je Severna Koreja za potrebe pivare Taedonggang još 2000. godine kupila i uvezla najmoderniju opremu iz Engleske. Izvesni Choe Yang Nam, direktor Biroa za službu narodu je na otvaranju festivala izjavio: “Pyongyang Taedonggang Beer Festival se održava na šarmantnoj i predivnoj obali reke Taedong. Ova značajna manifestacija pokazuje superiornost i snagu našeg socijalističkog sistema koji je u potpunosti posvećen narodu.

Inače, Taedonggang pivo se prodaje isključivo u Severnoj Koreji, ali se jedan mali kontigent šalje i u Kinu kako bi pivo dobilo status međunarodnog proizvoda.

Podeli:

Autor teksta: Svet Piva

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Uživaš u pivu i našem sajtu?

Molim te podeli to sa prijateljima :)