Regionalne vesti
0

Počelo čuveno Stella Artois Draught takmičenje

uparivanje piva sa hranom
Ukoliko vam se barmen lokalnog lokala već nije pohvalio, čuveni belgijski pivski brend, Stella Artois, po drugi put u Srbiji organizuje takmičenje u točenju i serviranju piva čiji će pobednik poneti titulu Stella Artois Draught Master i osvojitii put u Belgiju. Međutim, još veća nagrada ovim barmenima predstavlja činjenica da im je na takmičenju u Novom Sadu u žiriju sedeo i jedan član redakcije portala Svet piva! Nije? Ok, onda im je valjda put u Belgiju i titula Draught Mastera dovoljna nagrada…

umetnost tocenja

Ovo takmičenje je namenjeno profesionalnim barmenima koji se takmiče u točenju Stella Artois piva. Umetnost točenja piva, poznata i kao Belgijski ritual točenja u 10 koraka je usavršena u Belgiji. Strogi kriterijumi i jasno definisanih koraci u procesu točenja piva garantuju da ukus piva bude savršen, kao i osećaj uživanja u ovom omiljenom piću.

Regionalna takmičenja su do sada održana u Beogradu i Novom Sadu gde su izabrana po tri pobednika koja će učestvovati na finalnom nacionalnom takmičenju u Beogradu. Žiri je ocenjivao sve korake ovog dobro poznatog rituala počev od pripreme, načina točenja, pravljenja i skidanja pene, serviranja, kao i kombinovanja piva sa hranom što je završna tačka vrhunskog uživanja u pivu.
Finalisti iz Novog Sada
Barmeni će danas imati priliku da pokažu svoje umeće u Smederevu, u Kragujevcu 14. septembra i Nišu 15. septembra, te da se kandiduju za finale koje će se održati 28. septembra u Vili Jelena.A posle finala? Pa, recimo samo da smo unapred veoma ljubmorni na pobednike koji će putovati u Belgiju, na sam izvor Stella Artois piva!

Podeli:

Autor teksta: Svet Piva

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Uživaš u pivu i našem sajtu?

Molim te podeli to sa prijateljima :)