Recepti sa pivom
0

PIVSKA SUPA SA POVRĆEM I SIROM

PIVSKA SUPA SA POVRĆEM I SIROM

Potrebno: 1,5 litar pileće supe, 700 g očišćenog krompira; 50 g maslaca, 250 g crnog luka, 2 češnja belog luka, 3 šargarepe; 0,5 litra mleka, 2 kocke za supu, 3 kašike soja sosa, 200 g sira mocarele; 0,5 litra svetlog piva, so, mleveni biber, 2 kašike peršunovog lista.

U manji lonac sipati pileću supu i dodati na komadiće isečen krompir, poklopiti i kuvati na umerenoj vatri. Kad krompir omekša, staviti u lonac štapni mikser i sadržaj dobro izmiksovati.

U međuvremenu, u drugom loncu od 5 litara, zagrejati maslac i propržiti sitno seckane crni luk, beli luk i šargarepu. Dodati sadržaj iz manjeg lonca i mleko, promešati, pustiti da lagano provri i dodati kocke za supu, soja sos i sitno iseckanu mocarelu. Na umerenoj vatri kuvati koliko je potrebno da se sir istopi a zatim postepeno dodavati po malo piva i na tihoj vatri kuvati petnaestak minuta. Na kraju čorbu posoliti i pobiberiti, posuti sitno seckanim peršunovim listom i služiti.

Recept je preuzet iz knjige „Jela sa pivom“ Mirka J. Janjića, izdavačke kuće “Male majstorije”
Podeli:

Autor teksta: Svet Piva

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Uživaš u pivu i našem sajtu?

Molim te podeli to sa prijateljima :)