Zanimljivosti
0

Pivo od svinje mangulice!

PivoMangulice2

Da li voliš pivo? Voliš. Da li voliš slaninu? Naravno. Da li voliš pivo koje je pravljeno umakanjem dimljenih glava i tri džaka kostiju mangulica? Pa… Možda.

Ekipa iz pivare Right Brain prvi put su oduševljeno probali meso manglice na festivalu hrane u Americi kada su im domaćini objasnili kako koriste svaki deo svinje osim glave. Genijalci, kakvi nisu, pivari iz Right Brain-a su odmah došli na ideju da pokupe sve neiskorišćene glave mangulica i da pokušaju da naprave porter koji će imati čokoladno-dimljeni miris začinjen ukusom slanine. Ako je suditi po zlatnoj medalji za najbolje eksperimentalno pivo godine u konkurenciji 526 svetskih pivara, čini se da su u tome i uspeli.

Iako su na početku pivo pravili samo za točenje u svojoj pivari, nakon velike potražnje „Mangalitsa Pig Porter“ je počelo da se isporučuje i u flašama. Ko ga se prvi dočepa, neka nam pod hitno javi utiske!

Podeli:

Autor teksta: Svet Piva

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Uživaš u pivu i našem sajtu?

Molim te podeli to sa prijateljima :)