Regionalne vesti
0

Pivare Dogma i Flying Dog u prvoj srpsko-američkoj kolaboraciji!

unnamed

Pre tačno tri godine, aprila 2015. godine, oduševljeno smo pisali o dva piva jedne od naših omiljenih američkih pivara, Flying Dog Brewery, koja su se tada po prvi put našla u prodaji u Srbiji.
Prođe od tada tri bajrama, kontigent Flying Dog piva u Srbiji se davno popio, kad nam je iz pivare Dogma stigla neverovatna vest da je ovoga vikenda na tržište izbačeno pivo nastalo kao kolaboracija ove sjajne srpske pivare i američke pivare Flying Dog! U pitanju je pivo pod imenom Flying Dog Galaxy IPA od 6,6% alkohola koje predstavlja prvu srpsko-američku kolaboraciju. Ovaj izuzetno aromatični IPA nastao je uz upotrebu tri hmelja – Columbus, Simoce i Galaxy. Baš Galaxy ima i najveći udeo u pivu, pa ćete osetiti voćne arome dinje koje se prepliću sa začinskim biljem, a sve to uz tanano i suvo telo.

unnamed2Istog trenutka kada smo probali pivo smo kontaktirali Vladimira Stojkovića Fašketa iz pivare Dogma ne bismo li saznali kako je došlo do ove saradnje, veoma značajne za srpsko kraft pivarstvo: “Do saradnje je došlo krajnje spontano. Moji drugari koji su bili u organizaciji LibertyCon konferencije, pomenuli su mi još jesenas da bi u okviru konferencije trebalo da se pojavi (ali ipak nije stigao) i Džim Karuzo, CEO Flying Doga. Čim sam čuo to ime, iscimao sam ih, onako spontano i ‘na foru’ da me spoje sa Džimom. Pozvao ga, predočio mu ideju da uradimo pivo koje će biti lansirano na dan konferencije i svidela mu se ideja. Dao sam mu do znanja kakva smo pivara, da jednostavno može da proveri sve u vezi nas i na kraju tokom video poziva pokazao sam mu pivaru i Tap room“.

Fašketa smo priupitali i kakvi su bili Džimovi utisci i da li su stigli i lično da posete Beograd i Dogmu: “Džimu je sve mu je to bilo superkul i prosledio me je Metu Brofiju, pivaru i vec 15 godina njihivom COO (Chief Operation Officer) sa kojim sam nakon samo par email-ova definisao ime i shodno njemu dogovorismo se da Galaxy hmelj najlepše paše ‘Flying’ momentu. I eto – dogovorismo sve jako lagano, a Met nas je posetio početkom marta, imao je tri divna dana u Beogradu i otišao je nasmejan. Njegov komentar za Dogmina piva bio je sjajan, učinio me je ponosnim, a na kraju mi i dao veliki podstrek. Poslaću im piva, pa čekam reakciju. Poziv da dođemo u Merilend smo dobili, videćemo šta će doneti budućnost! U svakom slučaju, srce mi je puno, a pivom sam jako zadovoljan.

I mi smo! Inače, Faške nam je odmah otkrio još jednu ekskluzivu, a to je da će ove nedelje na kuvanje da ode još jedna Dogmina kolaboracija, a ovoga puta u pitanju je West Coast Lager rađen u saradnji sa Birrificio Lambrate, najpoznatijom pivarom severa Italije.

Flying Dogma pivo možete pronaći u beogradskim lokalima Dogma Tap RoomMiners PubSamo PivoGunners PubPivski zabavnik i Pivopija NBGD, kao i u novosadskim pivopijskim mestima: Mazut Pub Novi SadTehnolog’s dogs i Mamut Pub.

Podeli:

Autor teksta: Svet Piva

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Uživaš u pivu i našem sajtu?

Molim te podeli to sa prijateljima :)