Regionalne vesti
0

Odosmo na prvi Niški festival zanatskog piva!

Festival zanatskog piva u nišu

Konačno će i ljubitelji craft piva na jugu Srbije moći da uživaju u svom omiljenom napitku. Devetog i desetog septembra se u Nišu, po prvi put, održava Festival zanatskog piva u organizaciji Ministarstvo Beer Bar-a. U dvorištu niške Banovine, koja je domaćin festivala, predstaviće se 10 eminentnih srpskih craft pivara.Kabinet

KABINET kao predvodnik craft revolucije u Srbiji je nezaobilazan na ovakvim događajima i najavio je i neka iznenađenja pored njihove zaista sjajne standardne ponude.

THE BLACK TURTLE će Nišu predstaviti svoje standarde uključujući i čuvenu borovnicu.NSCrow

Hornet IPA iz CROW pivare će u Nišu imati svoju srpsku premijeru a tu će biti i Gecko i Sunshine koji su Nišlijama već dobro poznati.

ZEBREW dolazi sa novim slatkišom koji su nazvali Sansho a jedan od specijaliteta festivala biće kolaboracija Crow i Zebrew pivara koja je izrodila Open Saison.

TronTRON u Niš donosi njihov novi stout All On Black i fantastični Skiper a KAŠ svoje miljenike, Kašablanku, Firefighter i LGrr!

Nišlije već vole Bandiera Rossa red ale a RAZBEERBRIGA će ih naterati da zavole i Škripu.

KORS će na točilici imati pšenični Laraha a za one koji vole američke stilove tu su Grizzly i Korsar.Dogma

Puleni beogradske DOGME, Svetionik i Hoptopod se po prvi put toče u Nišu kao i čeda najmlađe srpske pivare JUŽNI VEPAR, njihovi Svarog i Perun.

 

I to nije sve. Uz pivo uvek idu još dve stvari, dobra klopa i dobra muzika. Biće sjajnih pasti iz Dva Puta Dva pasta bara i austrijskih kobaja iz Ministarstva. Oba dana posetioce očekuje i bogat muzički program. U petak nastupaju Hazel Purple, Skupština i DJ Ceka a u subotu Skupština (drugi set), Slide Ride i DJ Funky Junkie.

Festivalske kapije se oba dana otvaraju u 16:00 a zatvaraju u jedan sat posle ponoći. Sasvim dovoljno za jedan nezaboravan pivski užitak…

Podeli:

Autor teksta: Svet Piva

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Uživaš u pivu i našem sajtu?

Molim te podeli to sa prijateljima :)