Regionalne vesti
0

Narednog vikenda održava se kurs o degustaciji i senzornom ocenjivanju piva!

ocenjivanje piva

Krajem decembra te davne 2017. godine, pisali smo o Craft meetingu koji se održavao u Novom Sadu, a čiji je prvi dan bio zatvorenog tipa i namenjen okupljanju pivara koji su, između ostalog, imali i sjajnu mini obuku o senzornom ocenjivanju piva. Nekoliko vas tom prilikom nam je pisalo s pitanjem kako bi i oni mogli da prisustvuju ovoj obuci, ali je odgovor bio – nikako. Do sada.

Naime, već za nedelju dana, tačnije 27. januara 2018. godine, u okviru Dogma Tap Rooma održaće se kurs o tehnikama degustacije piva i nepoželjnim ukusima mikrobiološke prirode. Senzorni doživljaj je ono što opredeljuje potrošača ka pivu i upravo iz ovog razloga senzorna analiza predstavlja glavno sredstvo u oceni kvaliteta piva. Kako aroma i ukus piva nisu konstantni već se menjaju tokom čitavog procesa, samim tim zahtevaju konstantnu senzornu analizu kako bi se održao visok kvalitet i konzistentnosti proizvoda. Senzornom analizom se brzo mogu otkriti promene i potencijalni problemi tokom procesa proizvodnje, te na taj način sprečiti šteta koja može da nastane.

Kurs održava dr Saša Despotović sa Poljoprivrednog fakulteta u Zemunu, odsek za Prehrambenu tehnologiju i biohemiju. Jedan je od profesora na predmetima Tehnologija slada, Tehnologija piva i Tehnologija prirodnih i mineralnih voda. Istraživač je na nekoliko projekata koji se bave novim proizvodima na bazi piva sa dodatnom vrednošću, a interni je revizor za ISO 17025, senzorni ocenjivač za pivo i srodne proizvode, kao i konsultant nekoliko malih i velikih pivara. Savršena osoba da nas upozna sa tehnikama degustacije i prepoznavanja nepoželjnih ukusa u pivu!

Svi ljubitelji (i proizvođači) piva koji bi želeli da prisustvuju ovom kursu, morali bi da požure i da se do 26. januara prijave na sledeći e-mail ili na telefon 063/80-86-916. Cena kursa je 6000 dinara a održavaće se 27. januara od 12:00 do 15:00 u okviru Dogma Tap Rooma (Radnička 3, tj. stara šećerana u Beogradu), a maksimalni broj osoba po kursu je samo 20. Vidimo se!

 

 

Podeli:

Autor teksta: Svet Piva

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Uživaš u pivu i našem sajtu?

Molim te podeli to sa prijateljima :)