Recepti sa pivom
0

Kabinet pivo koje se maže na hleb!

Pivolada

Foto: Stefan Đaković

E, konačno možemo da konzumiramo pivo umesto doručka, bez osuđujućih pogleda okoline! Probali smo puno grickalica koje su naše kraft pivare pravile uz pomoć pivskog trebera, peremo ruke Tronovim sapunom od stout i pale ale piva, nosimo Zebrew čarape, a od sada će se pivo umesto u čaši naći i na našim tanjirima u vidu Pivolade – pivskog džema koji nam stiže iz Kabinet pivare.

Pivolada je namaz koji je napravljen u saradnji Kabineta i Dejana Maksimovića Makse, šefa u rezidenciji Kraljevine Norveške. Ovaj potpuno prirodan džem sa veoma malo šećera sadrži oko 60% piva (ali ne i alkohol), kao i pečene jabuke sa cimetom, zvezdasti anis i karanfiliće.

PivoladaIako tek sada pišemo o Pivoladi, moramo da priznamo da smo je kupili još na Festivalu zanatskog piva u Novom Sadu, ali da nam je bilo žao da sve potrošimo mazanjem na hleb ili na palačinke (iako je sjajno išlo zajedno), pa smo smišljali recept vredan ovog zanimljivog namaza. Na kraju smo Pivoladom obogatili pulled pork koji se pokazao kao savršena podloga za kombinaciju sa pivsko/jabukasti namaz. Da nismo bili previše alavi i da slatkastu svinjetinu nismo pojeli pre nego što je iko uspeo i da izvadi foto aparat, verovatno bi na ovom mestu bila i fotografija zbog koje biste nam i te kako zavideli. Ovako ćete morati da nam verujete na reč. Ili da sve sami probate, prateći recept koji smo pronašli na sledećem linku i potom ga malo modifikovali.

Trenutno se u prodaji nalazi samo Pivolada koja sadrži Kabinetovo Plavo pivo, ali iz pivare najavljuju da se trenutno sprema i Pivolada Porter, Pivolada Supernova i Pivolada BrrKaa, pa se spremite za kombinacije čokolade i kafe, kao i dinje i marakuje.

Podeli:

Autor teksta: Svet Piva

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Uživaš u pivu i našem sajtu?

Molim te podeli to sa prijateljima :)