Zanimljivosti
0

Iz zvučnika u flaše – 10 piva R’N’R bendova

Partibrejkers pivo

Ne treba posebno ni objašnjavati da je rock ‘n’ roll sinonim za cuganje koliko i Marshall pojačala, ribe u bekstejdžu, masna kosa i ono neprijatno pokazivanje rogova prstima. Zato i ne treba da nas posebno iznenađuje što su mnogi rock i metal bendovi dodatno zacementirali ovu vezu sopstvenim verzijama piva od kojih su neka zaista fantastična dok neka treba da kupiš samo kako bi sačuvao lepu flašicu. Ovda donosimo naš izbor deset najzanimljivijih bend-piva…

Partibrejkers Facebook

10. Partibrejkers Mexican Cerveza

Bend: Partibrejkers Piti uz pesmu: 1000 godina

Dobro, možda Partibrejkers pivo i nije zaslužilo da se nađe na ovoj listi jer u pitanju nije zvanično pivo benda, nego “mexican cerveza” lager napravljen od strane fana. U svakom slučaju, pivo ima 4,6 ABV i proizvedeno je specijalno prilikom jednog od gostovanja benda u Švedskoj.

Motorhead pivo

9. Bastards Lager

Bend: mOTORHEAD Piti uz pesmu: Beer Drinkers...

Moramo priznati da smo pomalo razočarani jer se u flaši ne nalazi Motorhead viski, ali znamo da Lemmy gotovo sigurno nikada ne bi izdao svoj Jack Daniel’s. Bastards Lager je najglasnije pivo na svetu, ali ne baš i najbolje. Ovaj lager se pravi u Švedskoj i ima prilično nizak nivo alkohola od 4,7% i podjednako nizak skor na RateBeer sajtu.

Sepultura pivo

8. Sepultura Weizen

Bend: Sepultura Piti uz pesmu: Arise

Naš omiljeni trash bend iz Brazila je izbacio na tržište sopstveno pšenično pivo koje dolazi u sjajnom pakovanju u obliku malog pojačala. Ako ti se nekim slučajem ovaj weizen i ne bude posebno svideo, na raspolaganju ti je i nešto novije pivo, Bamberg Sepultura Ale.

AC/DC pivo

7. AC/DC Australian Hardrock

Bend: AC/DC Piti uz pesmu: Have A Drink On Me

Australijsko hardrock pivo napravljeno u – Nemačkoj. Ukoliko voliš dobar hardrock zvuk i još bolje pivo, slobodno nastavi da slušaš AC/DC ali obavezno promeni pivo. AC/DC pale lager je samo još jedno u nizu neprepoznatljivih industrijskih piva koje vredi samo koliko i odličan izgled limenke.

Kid Rock pivo

6. Badass American Lager

Bend: Kid Rock Piti uz pesmu: American Badass

Zanemarićemo izuzetno loše ocene piva i pohvaliti činjenicu da je pravljeno u rodnom gradu Kida Rocka, od slada i hmelja uzgajanog “na mestu gde su se nekada nalazile fabrike i industrija Detroita”. Kid Rock kaže da ti posle cirkanja ovog piva ostaje “sladak mamurluk koji ne pada teško kada je u pitanju tvoje pivo”.

GWAR pivo

5. GWAR Killsner

Bend: GWAR Piti uz pesmu: Meat Sandwich

GWAR, intergalaktički gospodari svemira i Zemlje, najpre su hteli da izbace pivo koje nosi ime “Impaled Ale”, ali su tada saznali da je ovaj brend već zauzet. Umesto ale piva zato smo dobili pilsner pod imenom “Killsner”. Pokojni frontmen ove užasne družine, Oderus Urungus, bi bio ponosan što je napravio pivo koje Zemljane čini bezumno nasilne i tupave…

Kiss pivo

4. Destroyer

Bend: Kiss Piti uz pesmu: R'nR All Night

Kada bi se bendovi takmičili u broju stvari koje nose njihovo ime, KISS bi bili apsolutni šampioni sveta. Kao rezultat brendiranja svega i svačega što im može doneti dodatni profit, na red je došlo i KISS pivo čije loše recenzije i ne bi trebalo da te posebno iznenade.

Pearl Jam Faithful Ale pivo

3. Faithfull Ale

Bend: Pearl Jam Piti uz pesmu: Alive

Jedna od naših omiljenih američkih craft pivara, Dogfish Brewery, napravila je ovo fantastično pivo povodom 20 godina od izlaska Pearl Jam albuma “Ten”. Faithfull Ale je belgijski golden ale i sadrži IBU od 20 i 7 procenta alkohola. Sam Calagione, koji je i sastavio recept, tvrdi da ovo pivo savršeno odražava muziku i stav benda.

Status Quo Piledriver pivo

2. Piledriver

Bend: Status Quo Piti uz pesmu: down down

Rick Parfitt i Francis Rossi iz benda Status Quo 2014. godine izbacili su svoje prvo pivo pod imenom Piledriver koje je za početak namenjeno isključivo tržištu Velike Britanije. Na sreću, ovaj amber ale voćkastih nota proizvodi provereno dobra pivara Whychwood (koja nam je donela i sjajan Hobgoblin), te jedva čekamo da ga isprobamo kada bude došlo do Srbije.

Iron Maiden Trooper pivo

1. Trooper

Bend: Iron Maiden Piti uz pesmu: The Trooper

Odličan Trooper Ale benda Iron Maiden je verovatno najuspešnije heavy metal pivo svih vremena i jedino na ovoj listi koje se distribuira i u Srbiji. Samo u prvoj godini proizvodnje (2013.) prodato je 5 miliona Troopera, dovoljno da i Bruce Dickinson i Eddie mogu slobodno da se penzionišu…

Podeli:

Autor teksta: Svet Piva

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Uživaš u pivu i našem sajtu?

Molim te podeli to sa prijateljima :)