Recepti sa pivom
0

GULAŠ SA PIVOM I KROMPIROM

GULAŠ SA PIVOM I KROMPIROM

Potrebno: 1 dl ulja, 1 kg svinjetine od buta, 2 glavice (250 g) crnog luka, kašičica suvog začina; 1 šargarepa, 3 dl svetlog piva, 2 dl vode, pola kašičice kima, kesica (50 g) začina za gulaš, kašika slatke aleve paprike, kašićica ljute aleve paprike; 600 g očišćenog krompira, 2,5 dl vrele vode; 50 kašika vinskog sirćeta;

Prilog: kuvana testenina.

U šerpi zagrejati ulje i desetak minuta propržiti meso isečeno na kocke. Dodati sitno seckan crni luk i suvi začin, šerpu poklopiti i uz povremeno dodavanje po malo vode dinstati pola sata. Zatim dodati očišćenu šargarepu isečenu na kockice i mešavinu piva, vode, kima, začina za gulaš i obe aleve paprike, pa dobro promešati.

Kad sadržaj ponovo provri, poklopiti šerpu i uz povremeno mešanje dinstati na umerenoj vatri 45 minuta. Zatim dodati krompir isečen na kocke i vrelu vodu, promešati i dinstati još oko pola sata. Na kraju gulaš po potrebi dosoliti, dodati vinsko sirće i prokrčkati još 2-3 minuta. Služiti uz kuvanu testeninu.

Recept je preuzet iz knjige „Jela sa pivom“ Mirka J. Janjića, izdavačke kuće “Male majstorije”

 

Podeli:

Autor teksta: Svet Piva

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Uživaš u pivu i našem sajtu?

Molim te podeli to sa prijateljima :)