Regionalne vesti
30

Glasajte za najbolje srpsko pivo u 2016!

Glasanje

NAPOMENA: Najpre bismo želeli da se od srca zahvalimo svima vama koji ste glasali za svoje omiljeno pivo i pivaru protekle godine! Ovo je zaista bila sjajna godina za pivarstvo u Srbiji, a sigurni smo da će 2017. godina biti još bolja. Iako je glasanje završeno i trebalo bi proglasiti pobednika, to nažalost nećemo moći da odmah uradimo. Naime, servis preko kojeg smo vršili glasanje, Opinion Stage, nam je u prethodnom danu nekoliko puta zatvarao glasanje i naknadno nas obavestio da je na to bio prinuđen zbog nepravilnosti i prevelikog broja glasova koji su pristizali sa istih IP adresa. Kako ne bismo oštetili ni jednu pivaru, odlučili smo da ne proglašavamo pobednika glasanja sve dok od ovog servisa ne dobijemo više detalja o mogućnosti izbacivanja manipulisanih glasova. Zaista nam je žao zbog ovoga jer smo u planu imali razne zanimljive akcije ovim povodom, ali se nadamo da će RIK na kraju ipak pronaći sve unapred zaokružene glasačke listiće…

Godinu na izmaku će svako od nas upamtiti kao godinu u kojoj je u Srbiji prozveden najveći broj različitih piva u njenoj istoriji!
Dovoljno je da pogledamo (nepotpun!) spisak na kom se nalazi gotovo 150 piva, pa da shvatimo koliko je raznovrsna i bogata bila pivska godina iza nas. Čak i ako ne gledamo sam broj piva, 2016. godinu ćemo upamtiti i po desetak značajnih pivskih festivala, mnogobrojnim novim zanatskim pivarama, ali i početku eksperimentisanja sa pivskim stilovima koji se nikada do sada u Srbiji nisu proizvodili.

Pred vama se nalazi lista svih zanatskih, ali i komercijalnih, piva koja su se proizvodila u Srbiji u 2016. godini. Ukoliko smo ipak zaboravili na nekog vašeg favorita, upištite ga u poslednje polje i odmah ćemo ispraviti nepravdu.

Baš zbog velikog izbora različitih piva, ispod se nalazi i spisak svih pivara u Srbiji kako biste mogli da glasate za najbolju.

Glasanje se završava 2. januara 2017. godine u minut do ponoći, a svakome je dozvoljeno da glasa za jednu pivaru i tri omiljena piva.

* Napomena: lista je poređana po abecednom redu naziva pivara 

 

 

Podeli:

Autor teksta: Svet Piva

 • Shin Sekai says:

  Prosto neverovatno da Supernova ima samo 103 glasa.

 • Simo pivopija says:

  Interesantno da pocetnici koji postoje ne duze od pola godine imaju UBEDLJIVO najvise glasova pored ozbiljnih mini pivara koje su institucija za njih i koje proizvode vrhunska kraft piva.Svaka cast svakome ali treba postaviti pitanje regularnosti glasanja.

  • Paja Pivopljub says:

   Ako za “početnike” misliš na Dogmu i Južni vepar, ja stvarno smatram da su to 2 najbolje craft pivare u Srbiji. Dodao bih još i Crow…. Ostale su jaaaaako slabe, nažalost… Ne znam koje ti mini pivare smatraš ozbiljnim, ali se nadam da ne misliš na Kabinet… Slažem se sa nečijim komentarom, Kabinet je bila dobra craft pivara, ali su se mnogo pokvarili. Jako sam voleo Supernovu, ali oni izgleda ne umeju da je skuvaju više puta da bude ista…. Šteta…

  • Svarog the Bog says:

   Ne znam ko koga ovde proziva?!
   Nikome nije bitno priznanje sa sajta, za ljude koji znaju šta je dobro pivo, zna se ko pravi najbolju ipu u Srbiji.

   Ziveli uz hoptopoda

  • Shin Sekai says:

   Donekle se slazem sa Simom. Bilo je cudnih “naleta” gaslova. A testirao sam i moguce je prevariti sistem koriscenjem softera poput SoftEther i koriscenjem odredjenih komandi u Operi ili throwaway browsera u Pythonu.

 • PivoMan says:

  Ja glasao za Dogmu!Mlada pivara ali pivo vise nego sjajno,a vidim i po broju glasova da ljudi vole. Posle Zmajska Pale Ale,koje mi je basss,bassss vrhunsko,ide Svetionik Dogmin koje je tu negde da kazem.

 • pivoPivoPivo says:

  Meni je Svarog najbolji domaci IPA. Drago mi je sto je pri vrhu sa poenima

 • IPA says:

  Svarog!!!!!

 • Simo pivopija says:

  Ipa,nikakva umetnost samo tone hmelja koje pokrivaju sve greske i mane piva.Hoce li se ko upustiti u proizvodnju dobrog lagera ili portera.E to je vec umetnost,jer se svaka greska i propust itekako primeti.Ko bude napravio dobar stout,porter ili lager njemu skidam kapu.

 • Pravo pivo says:

  SINDIKAT pravi odličan lager :-)

 • Simo pivopija says:

  Pivo je osvezavajuce pice koje se pije a ne degustira.Bas me zanimaju komentari pivopija posle popijenih 10-15 krigli neke ipe,Posle dobre kolicine popijene ipe tri dana mi je samo hmelj izlazio na nos.Mislim nemam nista protiv ipe odlicna su to piva ali da se popije jedna casa posle rucka.

 • Simo pivopija says:

  Gde ima Sindikat lager da se proba?Psenicu sam pio u Novom Sadu, vrhunska je..

 • Zile says:

  Vidim glasanje je zavrseno pre vremena… Drago mi je da je Svarog pobedio, po mom misljenju to jeste najbolja IPA u srbiji. Cestitam i Dogmi za najbolju pivaru!

 • Simo pivopija says:

  Drago mi je sto su industrijske pivare i piva “”izdominirale”” na ovakvom glasanju.To nam daje nadu da i u ovoj zemlji Srbiji moze nesto poztivno da se desi.Cestitam Juznom Vepru na najboljem pivu.Samo tako nastavite.Dragi ljubitelji piva polako izlazimo iz tame srednjeg veka.Z I V E L I

 • Jovo says:

  Kako je moguće da je Dogma danas dobila 90% poena i za piva i za pivaru!?!?!?! Ovo je neka prevara!!!!

  • Svet Piva says:

   Dragi Jovo, svo glasanje se odvija putem Opinion Stage plugina baš kako niko (pa ni mi) ne bi mogao da manipuliše glasovima i kako bi svako mogao samo jednom da glasa. Naravno da Dogma danas nije dobila 90% glasova ali jeste uzbudljivo i čini se da će i biti sve do ponoći.
   Inače, nema potrebe da za svaki post sa iste IP adrese postavljaš pod drugim imenom. Jednom odobren komentar od iste osobe ubuduće ne ide na odobrenje pre objavljivanja. :)

 • Zoko says:

  Kako je moguce da se smanjuju glasovi pivari Crow u poslednjih pola sata a Dogmi povecavaju? Sta tu nije u redu?

 • Zoko says:

  Kako osvezim stranu da proverim rezultate, tako to primetim. Nemoguce je neprimetiti!!!

 • Zoko says:

  I sad se ponovo povecavaju ali oni sto su izgubljeni ostaju izgubljeni? Strasno kakva prevara!

 • Zoko says:

  I opet na samom kraju Crow ima skoro 100 glasova manje nego sto je imalo minut pre kraja?! Sramota!

 • Simo pivopija says:

  Sta bi na kraju sa glasanjem?Regularno ili prevara?

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  Uživaš u pivu i našem sajtu?

  Molim te podeli to sa prijateljima :)