Regionalne vesti
0

Dobili smo prvo srpsko pivo od bundeve!

pUMPKINaLE
Na prošlonedeljnom festivalu Vrteška u Beogradu, imali smo priliku da po prvi put u Srbiji probamo pivo od bundeve – američki Smuttynose Pumpkin Ale. Samo dan kasnije svoju premijeru doživeo je i prvi srpski pumpkin ale.
KasPumpkinAle

Pivo od bundeve je američki stil piva star preko 250 godina. Pravi u jesenjoj sezoni korišćenjem “mesa” bundeve uz dodavanje aromatičnih začina koje bismo stavili i u pitu bundevaru – cimet, muskatni oraščić, karanfilić, đumbir…

Pivara Kaš se prva u Srbiji odvažila na eksperiment sa ovim sezonskim pivom, pa je pred Noć veštica premijerno izbacila svoj “Pumpkin Bloody Ale” pod imenom Trick or Treat.
Ovo slatkasto začinjeno pivo na bazi bundeve sadrži oko 4,5% alkohola i za početak će moći da se proba na sledećim lokacijama: Srpska Kuća piva, Passengers Bar, Barka, Gunners, Od usta do usta i u novosadskom lokalu Beeraj.

S obzirom da je u pitanju pivo koje će se proizvoditi u ograničenim količinama od samo 500 litara, požurite da ga probate jer ćete sledeću turu morati da čekate do Nove godine.

Podeli:

Autor teksta: Svet Piva

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Uživaš u pivu i našem sajtu?

Molim te podeli to sa prijateljima :)