Regionalne vesti
0

Craft meeting – skup zanatskih pivara u Novom Sadu!

Kraft-konferencija1

Nećemo se puno ustezati od skromnosti i praviti se da nam Novosadski festival zanatskog piva nije omiljeni festival kraft piva na kom smo oduvek mogli da na jednom mestu isprobamo baš sve domaće i regionalne pivare i njihova nova piva. Kako se ove godine, po prvi put od osnivanja, nije održao jesenji Novosadski festival zanatskog piva, u petak i subotu nam stiže njegova svedena verzija – Craft meeting!

Craft meeting (2)U pitanju je dvodnevna konferencija kraft pivara koja će biti mesto susreta svih relevantnih aktera iz sveta zanatskog pivarstva, ali mi ćemo se sada zadržati samo na drugom danu, suboti, koji će biti otvoren za sve posetioce. Ili bar one koji na vreme budu kupili kartu.
Naime, 23. decembra u prostoru SKCNS Fabrike održaće se celodnevno druženje na kom će se po promotivnim cenama točiti piva iz selekcije zanatskih pivara koje su se predstavile na dosadašnja četiri izdanja Novosadskog festivala zanatskog piva. Pored samih pivara, očekuje se dolazak i do 500 posetilaca jer bi u prodaju bio pušten ograničen broj karata.
Ovaj događaj će trajati od 18h do 2h, a programom je predviđeno predstavljane kraft pivara iz Srbije i regiona, promocija rezultata koji su ostvareni u prethodnim izdanjima Novosadskog festivala zanatskog piva i brojni edukativni sadržaji. Naravno, pored izbora piva, najzanimljivije širem krugu ljudi će ipak biti muzički program kao i poznate čari food cornera.
Cena pojedinačne ulaznice (isključivo za 23. decembar) u pretprodaji iznosi 300 dinara i služi kao vaučer za kraft pivo (0,3 l) po izboru iz ponuđene selekcije točenih piva.

Broj ulaznica je veoma ograničen, a karte su od juče u prodaji preko www.gigstix.com prodajnog sistema i prodajnih mesta, pa požurite dok ne zakasnite.

Craft meeting (1)

Pored ovog otvorenog dela, moramo vas učiniti i malo ljubomornim i reći da će se dan ranije, u petak, u periodu od 14 do 17 časova, na galeriji SKCNS Fabrika održati zatvoreno okupljanje zanatskih pivara iz Srbije i regiona uz prisustvo medija . Na ovom događaju biće najavljeno prolećno i jesenje izdanje Novosadskog festivala zanatskog piva za 2018. godinu kao i ostale aktivnosti u pripremi i realizaciji festivala. Kako je Novosadskom festivalu zanatskog piva uvek bila važna edukacija posetilaca, pa i samih pivara, kao predavač će se pridružiti dr Saša Despotović sa Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu, koji će održati veoma informativnu radionicu u okviru koje će pivari moći da u praksi isprobaju piva sa nepoželjnim aromama i ukusima, te da nauče uzroke njihovih mana. Uz navedeno, pridružiće nam se i predstavnici osnivača i proizvođača zanatskog piva iz Srbije i regiona, a za sve učesnike i medije biće priređeno craft posluženje.

Više informacija o Craft meetingu možete naći na Facebook stranici događaja, a karte možete kupiti preko Gigstix servisa.

Podeli:

Autor teksta: Svet Piva

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Uživaš u pivu i našem sajtu?

Molim te podeli to sa prijateljima :)